Food and Beverage Technology

Klarwin Food & Beverage Technology oferă soluții de filtrare, separare și purificare pentru tratarea apei, a băuturilor alcoolice și răcoritoare, a produselor lactate și a ingredientelor folosite în diverse produse alimentare.

Suntem capabili, prin specialistii nostri în industria alimentară, să vă oferim soluții și tot suportul tehnic, comercial și logistic pentru a obține, în mod constant, calitatea dorită pentru produsele dumneavoastră în condiții de costuri optimizate.

Parteneriate pe termen lung, pentru o calitate garantată a produselor alimentare și a băuturilor

Specialiștii nostri în filtrare privesc procesele dintr-o altă perspectiă și vin cu soluții noi ce se reflectă atât în calitatea produselor finale, cât și în alte aspecte, precum:

Extinderea termenului de valabilitate al băuturilor prin îndepărtarea microorganismelor;

Reducerea cerințelor pentru conservanți sau alți aditivi care inhibă dezvoltarea microorganismelor patogene;

Păstrarea caracteristicilor organoleptice ale băuturilor;

Reducerea costurilor operaționale și consumul de energie;

Respectarea normelor de mediu și a legislației privind bunurile de consum.

Inovăm soluții pentru calitatea produselor tale

Soluții pentru ape îmbuteliate

Klarwin oferă producătorilor de ape minerale naturale sau ape de masă, o gama largă de soluții pentru o filtrare eficientă și economică a apei. Astfel ne asigurăm de puritatea apei potabile, fără microorganisme, paraziți sau substanțe, care, prin număr sau concentrație, pot constitui un potențial pericol pentru sănătatea umană.

Soluții diverse pentru o apă de calitate

Cere o ofertă completă!

Pall Aria este un sistem de microfiltrare tangențial, prin membrane tubulare din PVDF, omogene, ce elimină solidele în suspensie, reduc microorganisme sau alte substanțele dizolvate, asigurând calitatea apei chiar și pentru ape de suprafață sau de rețea.

Sisteme de filtrare cu cartușe Pall Imperium reprezintă generația următoare a tehnologiei de microfiltrare prin configurarea modulară și dimensionarea optimă a numărului de cartușe.

Sistemele de filtrare cu cartușe Pall Fuente II, cu grade de reținere de 0.2 µm, folosite în combinație cu prefiltru pentru protecție, sunt rezistente la numeroase cicluri de sanitarizare, sterilizare și curățare.

Sistemele de filtrare cu cartușe Pall Ultipleat High Flow, Profile Coreless, Profile Star, Claris sau Nexis, sunt soluții convenționale pentru filtrarea particulelor în suspensie din apă.
Soluții pentru băuturi răcoritoare

Soluții pentru băuturi răcoritoare

În producția de băuturi răcoritoare, tehnologiile de filtrare aduc multiple beneficii producătorilor, printre care cel mai important este acela de a avea același produs clar și lipsit de microorganisme, menținând același gust și aceeași aromă în fiecare lot.

Soluții diverse pentru calitatea produselor tale

Cere o ofertă completă!

Pall Aria este un sistem de microfiltrare tangențial, prin membrane tubulare din PVDF, omogene, ce elimină solidele în suspensie, reduc microorganisme sau alte substanțele dizolvate, asigurând calitatea apei chiar și pentru ape de suprafață sau de rețea.

Sistemele de filtrare cu cartușe Pall Ultipleat High Flow, Profile Coreless, Profile Star, Claris sau Nexis, sunt soluții convenționale pentru filtrarea particulelor în suspensie din apă

Module filtrante Pall SUPRAdisc II oferă suprafață mare de filtrare, cu un mediu de adsorpție pentru reținerea particulelor fine.

Filtrele Pall Profile UP, Profile Star, Profile II, Profile Coreless, folosite pentru îndepărtarea particulelor din aditivi (arome), având un grad de reținere absolut al particulelor fine, asigură specificațiile de turbiditate.

Soluții pentru industria berii

Procesul de producere a berii trebuie să se ridice la standarde înalte privind păstrarea gustului, a aromei, puritătii și prospețimii unei beri. Pentru a creea acest gust unic și a putea menține uniformitatea aromei de la sticlă la sticlă, de la brand la brand, de la fabrica de bere la fabrica de bere, este necesar un proces de fabricație cu soluții tehnologice performante și reproductibile.

Fiecare pas în procesul de preparare a berii poate fi personalizat și adaptat în scopul optimizării procesului.

Soluții automate pentru un proces complet automatizat

Cere o ofertă completă!

Sistemul automat Pall PROFi este cea mai modernă soluție de clarificare a berii, fără DE, care minimizează costurile operaționale, maximizează siguranța unui produs de calitate, eficiența spălării și eficientizează consumul de utilități.

Sistemul automat de stabilizare continuă a berii, Pall CBS (Continuous Beer Stabilization), construit din coloane adsorbante cu PVPP, este potrivit oricărui tip de bere, asigurând stabilizarea berii din punct de vedere coloidal.

Sistemul automat Pall CFS (Cluster Filter Sistem), pentru filtrarea finală a berii, bazat pe tehnologia filtrării cu cartușe, reprezintă o tehnologie de ultimă generatie, asigurând cicluri reproductibile, fiind o alternativă economică și înlocuitor al convenționalului pasteurizator.

Soluții eficiente pentru o bere gustoasă

Cere o oferta completa!

Tratarea apei folosind filtre cartuș Pall Ultipleat High Flow, Profile Coreless, Profile Star, Claris sau Nexis asigură o bere stabilă din punct de vedere al gustului pe tot parcursul procesului.

Filtrarea trap, folosind cartușe filtrante Profile Star TF sau Nexis T, sau module Pall SUPRAdisc II sau SUPRApak Plus, asigură clarificarea berii prin reținerea particulelor de kieselgur sau PVPP.

Sistemele de dedurizare a apei asigură obținerea unei ape demi, ce ajută la procesul de fermentare a berii, obținând un produs ale căror caracteristici organoleptice păstrează rețeta berarului, indiferent de variația caracteristicilor apei.

Soluții pentru producătorii de vinuri

Procesul de producere a vinului trebuie să întrunească standardele înalte pentru păstrarea trăsăturilor specifice oricărei recolte de struguri prin păstrarea buchetului unic al vinului, mentinând în același timp uniformitatea gustului și intensitatea aromei, de la sticlă la sticlă.

Soluții automate special create pentru un vin de calitate

Cere o ofertă completă!

Sistemul automat de filtrare tangențială, Pall Oenoflow XL, dedicat clarificării vinului, este un sistem de generație nouă, proiectat cu module din membrană PVDF, ce înlocuiește nevoia de a folosi pământul de filtrare (Kieselgur, DE) sau plăcile filtrante.

Sistemul de filtrare tangențial, automat, Pall Oenoflow HS (High Solid), este proiectat pentru filtrarea drojdiei, a burbei și sedimentelor. În plus, poate fi folosit și pentru limpezirea vinului post fermentare.

Cu noul sistem de filtrare tangențial Pall Oenofine XL, cramele pot combina, într-un singur pas, filtrarea vinului, consecutiv cu stabilizarea proteică prin cleirea cu bentonită.

Sistemul automat Pall Oenofil asigură stabilitatea microbiologică a vinului, prin filtrarea finală cu cartușe, datorită proceselor tehnologice superioare de control, securitate și de protecție a brandului.

Soluții eficiente pentru filtrarea vinului

Cere o oferta completa!

Filtrele cartuș Supor Beverage, reprezintă noua generație de membrană PES, pentru stabilitatea microbiologică a vinului.

Filtrele cartuș Pall Oenopure sau MEMBRAcart XL, asigură un vin stabil din punct de vedere microbiologic, respectând buchetul si caracteristicile unice ale vinului.

Sisteme de filtrare cu cartușe Pall Imperium reprezintă generația următoare a tehnologiei de microfiltrare prin configurarea modulară și dimensionarea optimă a numărului de cartușe.

Filtrul cartuș, Pall Oenoclear, poate fi folosit pentru clarifierea finală, prefiltrarea și îndepărtarea drojdiilor din vin.

Cartușele prefiltrante și de profunzime Pall Profile Star, PREcart PP, Profile II, îndepărtează contaminanții solizi și coloidali din vin și contribuie la reducerea duratei de viață a filtrului final.

Alternativ plăcilor filtrante, modulele Pall SUPRApak sau SUPRAdisc II combină mecanismul de filtrare de suprafață, de profunzime și adsorpție printr-o configurație de tip modul.

Plăcile filtrante Pall Seitz asigură o gamă largă de nevoi pentru filtrarea lichidelor din industria Food & Beverage.

Soluții pentru băuturi alcoolice și/sau distilate

În procesul de producție a băuturilor spirtoase este esențială îndepărtarea exclusivă a particulelor ce pot cauza turbiditate. Astfel ne asigurăm să păstrăm calitatea, aroma și gustul desăvârșit al băuturilor spirtoase și licoroase.

Tehnologia și experiența noastră vă ajută să maximizați randamentul proceselor și să obțineți costuri scăzute de producție.

Soluții diverse pentru calitatea băuturilor

Cere o ofertă completă!

Gama de filtre cartuș, Pall PREcart PP, Profile II, Profile Coreless, Ultipleat High Flow sau Ultipor GF Plus oferă flexibilitate în diverse etape de filtrare, precum filtrarea particulelor, filtrarea de clarifiere și filtrarea lichidelor la debite mari.

Modulele filtrante SUPRAdisc II sau SUPRApak asigură eliminarea particulelor în suspensie din băuturile spirtoase

Pentru corecția culorii, mirosului și a gustului, se pot folosi plăcile filtrante și module lenticulare impregnate cu cărbune activ Pall Seitz AKS.

Plăcile filtrante Pall Seitz, seria K, T, IR, permit selecția tipului de filtrare prin diverse grade de reținere și compoziția mediului filtrant cu Potețial Zeta sau nivel scăzut de ioni

Soluții pentru utilități

Stabilitatea microbiologică în fiecare sticlă sau doză impune și necesitatea garantării calității fluxurilor de utilități, precum apa, aburul și gazele care intră în contact direct sau indirect cu produsul.

Soluții pentru filtrarea și purificarea apei

Cere o ofertă completă!

Soluțiile de filtrare și sterilizare a apei de utilități prin folosirea filtrelor Pall Ultipor GF Plus, Ultipor N66, PREcart PP II, Ultipleat High Flow, constituie o barieră absolută pentru reducerea sau eliminarea particulelor, metalelor oxidate, cât și microorganismelor.

Sistemele de dedurizare a apei, permit ajustarea durității apei conform fluxului sau procesului tehnologic.

Pall Aria este un sistem de microfiltrare tangențial, prin membrane tubulare din PVDF, omogene, ce elimină solidele în suspensie, reduc microorganisme sau alte substanțele dizolvate, asigurând calitatea apei, chiar și pentru ape de suprafață sau de rețea.

Sistemele de osmoză inversă, purifică apa eliminând impuritățile organice sau anorganice precum și sărurile dintr-un lichid.

Soluții pentru filtrarea aburului

Cere o ofertă completă!

Filtrele cartuș Pall PSS, Rigimesh și PMM permit filtrarea aburului datorită rezistenței la temperaturi și presiuni înalte, cât și datorită rezistenței chimice și la coroziune.

Soluții pentru filtrarea gazelor, a aerului și ventilare

Cere o ofertă completă!

Cartușele filtrante Pall Emflon PFRW / PFAW purifică sau reduc nivelul de microorganisme din fluxurile de CO2, N2, O2 și aer, reducând astfel riscurile de contaminare a băuturilor cu mucegaiuri sau bacterii.

O gamă largă de filtre ECOTIP, fie grosiere, fine sau absolute (EPA, HEPA, ULPA) asigură un aer curat în cabine sau încăperi.

Capsulele filtrante Novasip, KleenPak cu grad de sterilizare a aerului pot fi folosite în condiții limitate de spațiu și de poziționare.

Coalescerele Lichid/Gaz permit eliminarea problemelor cauzate de prezența uleiului, apei și a particulelor solide, din aer sau gaze.

Testarea integrității filtrelor

Diverși factori, precum încărcarea cu particule, fluctuațiile de presiune și temperatură, precum și etapele de sanitizare și sterilizare, pot duce la uzura elementelor filtrante. Testarea integrității filtrelor este o metodă nedistructivă pentru a verifica dacă filtrul încă îndeplinește specificațiile.

Dispozitivul portabil, Palltronic Compact Touch, pentru testarea integrității filtrelor, asigură performanțele filtrului în proces, printr-un test nedistructiv (pressure decay) care este corelat cu capacitatea unui filtru de a reține microorganismele specifice.

Ca parte esențială în producția de alimente și băuturi, testarea integrității filtrelor ajută la evitarea problemelor costisitoare corelate cu contaminarea, precum pierderile de produs, reprocesare sau întârzieri în producție.

Testarea produselor finite

Sistemul de monitorizare/identificare a microorganismelor, Pall GeneDisc, furnizează rapid rezultate pentru identificarea unor tulpini sau microorganisme patogene din băuturi răcoritoare, vin și bere.

Este format din discuri etanșate în care se regăsesc diverși reactivi.

Poate detecta simultan mai multe tipuri de microorganisme sau tipuri de drojdii care pot altera calitatea produsului final.

Oferă rezultate rapide – în cazul bacteriilor, timpul de detecție este diminuat de la 5 zile până la 2 zile, iar în cazul coloniilor sau drojdiilor din proces, la maxim 2 ore.

Raționalizăm procese

Elementele cheie într-un produs de calitate este controlul asupra timpului și costurilor asociate cu echipamentele de filtrare, operarea sau alte provocări legate de contaminare.

Controlul calității produsului

Controlul asupra timpului dedicat producție prin externalizarea expertizei de filtrare

Controlul asupra resurselor de filtrare prin alegerea unor produse cu eficiență superioară

Controlul costului prin operare ușoară, mentenanță redusă și producție maximizată

Vrei să afli mai multe?

Consultă-te cu un Specialist!